...
forumΕιδήσεις στο kal.gr

Ταμίας και Φύλακας συνελήφθησαν
Τραγική κατάληξη για κάποιον που από μια ληστεία και τον θάνατο του αδελφού του προσελήφθη τιμητικά και αργότερα λήστεψε την τράπεζα όπου εργαζόταν!
Τελικά αυτό που υποψιαζόμασταν βγήκε αληθινό δύο γνωστοί μας συμπολίτες συνελήφθησαν για την υπεξαίρεση στην Τράπεζα Ελλάδος και αντιμετωπίζουν βαριές ποινές. Δύσκολες ώρες για τις οικογένειες τους και ερωτήματα που γεννιόνται.
Μα τι περιμένανε και δεν είχαν φύγει?
παραθέτουμε σχετικά δημοσιεύματα από eleftherianews.gr
Την άκρη του νήματος της κλοπής των 5,9 εκατ. ευρώ άρχισαν να ξετυλίγουν από χθες το πρωί οι αστυνομικές αρχές και μέχρι το βράδυ είχαν βρει, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, περίπου 1,2 εκατ. ευρώ από τα κλεμμένα θαμμένα σε κτήματα, σχημάτιζαν δικογραφία σε βάρος δύο υπαλλήλων που κατείχαν τα χρήματα και συνέχιζαν τις ανακρίσεις για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Το τραγικό της ιστορίας: Ενας από τους κατηγορούμενους, ο Κων. Αναζίκος, είχε προσληφθεί στην Τράπεζα Ελλάδος ως ηθική ανταμοιβή προς την οικογένειά του καθώς ο αδελφός του δολοφονήθηκε στην Αθήνα όταν προσπάθησε να κυνηγήσει το ληστή τράπεζας!
Ο δεύτερος κατηγορούμενος που παραδέχθηκε την ενοχή του, υπέδειξε ως συνεργό του τον Αναζίκο και ορισμένες θέσεις που είχε... θάψει χρήματα, είναι ο φύλακας της τράπεζας Κωνσταντίνος Σακκάς.

Εκτακτη επιχορήγηση 13 εκατ. ευρώ για τα ΤΕΙ

απο eleftherianews.gr
Αρκετά ικανοποιητικά είναι για τα ΤΕΙ τα αποτελέσματα της συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Κρήτη.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια της συνόδου ο υφυπουργός Παιδείας Σπύρος Ταλιαδούρος ανακοίνωσε την πρώτη δόση της έκτακτης επιχορήγησης (13 εκ. ευρώ) των ΤΕΙ για φέτος. Ωστόσο, από τη σύνοδο για μια ακόμα φορά επισημάνθηκε το μεγάλο άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ της χρηματοδότησης των ΤΕΙ και των πανεπιστημίων και ζητήθηκε επίμονα αυτό να μειωθεί δραστικά.
Οσον αφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα, ένα θέμα που πραγματικά “καίει” τους σπουδαστές, έγινε ευρεία συζήτηση και εκείνο που τονίστηκε από την πολιτική ηγεσία είναι ότι έχει γίνει σοβαρή προετοιμασία και καταβάλλονται προσπάθειες να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος, ώστε μόλις κοινοποιηθεί η απόφαση της ακύρωσης του προεδρικού διατάγματος που είχε να κάνει με την ακύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των τριών τμημάτων της ΣΤΕΦ, να προχωρήσει τις διαδικασίες για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΙ.
Σχετικά με τις θέσεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού ανακοινώθηκε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε προκήρυξη κάποιων θέσεων, χωρίς όμως να γίνει αναφορά σε ακριβή αριθμό. Επιπλέον, επισημάνθηκε και η ανάγκη για έγκριση και λειτουργία αυτόνομων μεταπτυχιακών σπουδών και συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, και η ανάγκη διεύρυνσης προγραμμάτων έρευνας από τα ΤΕΙ πέρα από την τεχνολογική και στη βασική και εφαρμοσμένη.
Να σημειωθεί ότι στη σύνοδο παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία σπουδαστών των ΤΕΙ που κατέθεσαν τεκμηριωμένο υπόμνημα για τα επαγγελματικά δικαιώματα, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τη χρηματοδότηση, ενώ έγινε και συζήτηση για τη βελτίωση της διαδικασίας αξιολόγησης των προτάσεων του ερευνητικού προγράμματος “Αρχιμήδης 2”.
Τέλος, έγινε απολογισμός της δράσης της τριμελούς γραμματείας των προέδρων και μετά τη λήξη της θητείας των προέδρων των ΤΕΙ Καλαμάτας, Θεσσαλονίκης και Καβάλας ανέλαβαν οι πρόεδροι της Κρήτης, της Λαμίας και της Λάρισας.


Η αποζημίωση των ζημιών από τον πάγο του Φεβρουαρίου

απο eleftherianews.gr
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.
Aπάντηση για τα θέματα που αφορούν στις ζημιές οι οποίες προκλήθηκαν από τον πάγο το Φεβρουάριο του 2004, δίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Μπασιάκος, σε ερώτηση την οποία είχε καταθέσει ο βουλευτής Δ. Κουσελάς όπου ζητούσε εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις στην εξατομίκευση των ζημιών και ζητούσε να πληροφορηθεί τα μέτρα που θα παρθούν για την έγκαιρη και επαρκή αποζημίωση των παραγωγών.
Στην απάντηση του κ. Μπασιάκου αναφέρονται τα εξής:
Oι ζημιές που προξενήθηκαν στο φυτικό κεφάλαιο και στην παραγωγή των ελαιοδένδρων του Nομού Mεσσηνίας από τους παγετούς Φεβρουαρίου του 2004, περιελήφθησαν στο πρόγραμμα χορήγησης κρατικών ενισχύσεων FROST, το οποίο υποβλήθηκε προς έγκριση στην Eυρωπαϊκή Eνωση στις αρχές Mαρτίου του 2004.
Για τις παραπάνω ζημιές υποβλήθηκαν στον EΛΓA περίπου 7.000 αιτήσεις, μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και άρχισε ο διοικητικός έλεγχος, καθώς και η διενέργεια εξατομικευμένων εκτιμήσεων.
Mόλις εγκριθεί το πρόγραμμα από την Eυρωπαϊκή Eνωση, θα ανακοινωθούν οι πίνακες πορισμάτων και στη συνέχεια θα γίνει η καταβολή των ενισχύσεων στους αναγνωρισθέντες ως δικαιούχους.
Tο ανωτέρω πρόγραμμα προβλέπει καταβολή ενισχύσεων και για την απώλεια της μέλλουσας παραγωγής ελαιοκάρπου. Aυτή η ενίσχυση θα καταβληθεί για τα καρποφόρα δένδρα σε τέσσερις ετήσιες δόσεις, όταν πρόκειται για εκρίζωση και επαναφύτευση ή κοπή στη βάση του κορμού, σε τρεις ετήσιες δόσεις για κόψιμο των πρωτογενών κλάδων και σε δύο ετήσιες δόσεις για κοπή των δευτερογενών κλάδων.
Eπειδή οι ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο ειδικά, εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου επί το δυσμενέστερο συνήθως, καθυστέρησε η διενέργεια των εκτιμήσεων για να συμπεριληφθούν στα πορίσματα και οι ζημιές που δεν ήταν εμφανείς μέχρι τώρα.
Η επίσκεψη της υπουργού Παιδείας στην Καλαμάτα

ΣΤΙΣ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Η επίσκεψη της υπουργού Παιδείας στην Καλαμάτα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Πλησιάζει η τελετή υποδοχής των πρωτοετών και των παλαιότερων φοιτητών όλων των σχολών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα στις 25 του μήνα, στις 12 το μεσημέρι, παρουσία της υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου.
Να υπενθυμίσουμε ότι η τελετή κάθε χρόνο γίνεται σε διαφορετική πόλη, όπου φυσικά εδρεύουν σχολές του Πανεπιστημίου, και φέτος έχει επιλεγεί η Καλαμάτα. Κατά τη διάρκειά της μάλιστα θα βραβευτούν και οι δύο πρώτοι σε επίδοση σε κάθε τμήμα του Πανεπιστημίου, δηλαδή 14 φοιτητές συνολικά. Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παρευρεθούν όλοι οι βουλευτές Mεσσηνίας, οι βουλευτές και υπουργοί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η γενική γραμματέας της Περιφέρειας, οι καταγόμενοι από το νομό μας πολιτικοί και πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι νομάρχες και οι δήμαρχοι απ’ όλη την Πελοπόννησο, όπου φιλοξενούνται σχολές και τμήματα του Πανεπιστημίου, καθώς και οι χρηματοδότες της σχολής της Kαλαμάτας K. Aρνόκουρος και K. Kωνσταντακόπουλος.
Nα σημειωθεί ότι τα βραβεία στους αριστούχους θα απονείμουν οι νομάρχες ή οι δήμαρχοι των περιοχών όπου εδρεύουν τα τμήματα των φοιτητών αντίστοιχα, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους από το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν η υπουργός, η πρόεδρος της προσωρινής γενικής συνέλευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Γεωργία Ξανθάκη - Καραμάνου, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Δημόπουλος, η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Αγγέλα Αβούρη, ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Κουτσούλης και εκπρόσωπος των φοιτητών
.

  
 
 
© 2000 Kal.gr